Když se písničkový Semafor s Jiřím Suchým na pár hodin přestěhoval ke Třem lvům

Tyto Koncertní ozvěny od Tří lvů budou vskutku neobyčejné a vlastně i sváteční. S letošním říjnem se završí devadesát let života naprosto mimořádné osobnosti české kultury minulých desetiletí, Jiřího Suchého.

V tomto pořadu máme možnost uctít jubileum záznamem našeho původního českobudějovického rozhlasového koncertu Jiřího Suchého, jeho dlouhodobé umělecké partnerky Jitky Molavcové a malého orchestru divadla Semafor.

Zatímco na jaře jsme vám v této půlhodince přinesli jihočeský festivalový recitál Jiřího Suchého doprovázeného jihočeskými muzikanty z žánru folku, případně country and western, tentokrát půjde o koncert ryze semaforský, přenesený, s nadsázkou řečeno, ke Třem lvům.

Unikátní koncert se uskutečnil v září 2017 ve studiovém sále Českého rozhlasu České Budějovice a publikum tehdy nadšeně, ale i s dojetím aplaudovalo výkonům obou hlavních aktérů koncertu, tedy Jiřího Suchého a Jitky Molavcové, ale také semaforské kapely, kterou vedl pianista Jiří J. N. Svoboda a tvořili ji výborní muzikanti: altsaxofonista David Vrobel, kytarista Vladimír Vandrovec, basista Vít Fiala a bubeník Vratislav Placheta.

Podstatnou část z tohoto památného koncertu ve dvou po sobě jdoucích Koncertních ozvěnách od Tří lvů přineseme u příležitosti nadcházejících devadesátin pana Jiřího Suchého. Vše otevře Blues pro tebe, ale zazní i slavná písnička s protiválečným ostnem Jó, to jsem ještě žil, předtím Rekomando blues, Tři rybičky, Je nebezpečné dotýkat se hvězd a Pramínek vlasů.

autor: Jiří Kasal
Spustit audio

Související