Když má člověk v sobě smutek, musí na to s humorem, radí Simona Stašová

24. květen 2021

Jednou z jejích nesmazatelných postav je maminka ve filmu Pelíšky. „Takových rolí bych si zahrála ještě víc,“ svěřuje se populární herečka v Blízkých setkáních. Pokud máte rozhovry rádi, dejte podcastu Blízká setkání až do 6. června svůj hlas v anketě Podcast roku.

„Mami, to zase bude rajská? Co vidíš? Kuře! Tak vidíš.“ Kdo by neznal tento dialog mezi matkou a dcerou ve zmíněném snímku? „Tyhle role když mi někdo nabídne! Ty rozsévají pozitivní věci. A těch negativních je spousta. Vážení posluchači, rozsévejte radost, protože vás za to budou mít lidi rádi,“ vybízí herečka.

O smutku a radosti

Společně se svojí maminkou Jiřinou Bohdalovou si zahrála ve filmu Přítelkyně z domu smutku. „Zahrála jsem si holku, která milovala holky. Ale byla to pozitivní a všeobjímající žena a já mám hrozně ráda tyhle lidi, kteří mají v sobě smutek. Já si v sobě smutek taky nesu a právě proto se na všechno dívám z humorného hlediska. Když má člověk v sobě smutek, musí na to s humorem. To je to krásné, co my Češi máme v sobě,“ uzavírá Simona Stašová.

Co bychom se mohli od Italů naučit? Chtěla by dnes žít jinde? Co jí dodává energii? Co čte a jak relaxuje?

autoři: Aleš Cibulka , eh

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.