Mgr. Kateřina Konopásková

ředitelka Sekce uměleckých těles, soutěží a přehlídek

Vystudovala Fakultu sociálních věd Univerzity Karlovy. Před revolucí v roce 1989 nastoupila do redakce Týdeníku Rozhlas a chtěla být sportovní novinářkou. V porevolučním kvasu a zakládání svobodných redakcí se začala starat o organizační a ekonomický chod redakce.

V roce 1991 redakce Týdeníku Rozhlas založila vydavatelství Radioservis, a. s., kde působila na různých postech jako tajemnice redakce, obchodní ředitelka, ředitelka společnosti či předsedkyně představenstva.

Radioservis vydával od založení vydával Radioservis nejen Týdeník Rozhlas, ale i knihy s rozhlasovými autory či obsahem čerpajícím z jeho vysílání. Kromě knih začal Radioservis už jako vydavatelství Českého rozhlasu vydávat i CD všech žánrů. Radioservis je největším producentem mluveného slova na českém trhu a jeho katalog obsahuje přes 700 aktivních titulů všech žánrů.

Od roku 2022 působí na pozici ředitelky Sekce uměleckých těles, soutěží a přehlídek.

Je velkým sportovním fanouškem napříč sporty, ale biatlon, ragby, plavání, atletika a snooker jsou jejími favority. Ráda také lyžuje, plave a hraje volejbal.

Řídí se mottem: Dělat vše naplno a slovo problém je výzvou…