Karolína Hubková je první ženou, která řídí historické a vyhlídkové tramvaje. „Meta to nebyla“

1. listopad 2021

„Přivalilo se mi to do cesty a tři roky je řídím,“ pokyvuje hlavou sympatická blondýnka a rozhoupe tak náušnice ve tvaru tramvají. S tímto motivem toho má doma spoustu. Všechny díly Blízkých setkání najdete na webu Dvojky nebo v mobilní aplikaci mujRozhlas

„Je to všechno pravda, i když to zní šíleně. S mužem jsme takové tramvajové manželství. Někomu se to může zdát nezvyklé, ale náš život je zkrátka tramvajemi protkaný a zapsal se nám pod kůži,“ vysvětluje.

O prvenství nešlo

„Jsem první, která řídí historické a vyhlídkové tramvaje. Meta to nebyla, protože to přede mnou žádná žena nedělala. Jak to? Asi k tomu žádná přede mnou netíhla. Já mám k tramvajím blízko odjakživa,“ krčí rameny s úsměvem, který v tramvajové kabině prý předepsaný nemá.  

„Ale já mám ráda svět a lidi. Kdybych se neusmívala, co bych měla ze života? Je to o povaze,“ myslí si Karolína Hubková.

Jaké byly její tramvajové začátky? Proč řidiči nečekají na dobíhající cestující? Zná lidi, které vozí každý den? Musí řidiči znát různé tratě? Je složité pro tramvajáka usmívat se?  

autoři: Aleš Cibulka , eh
Spustit audio

Související