Karel Jaromír Erben: Dlouhý, Široký a Bystrozraký. Klasická rozhlasová pohádka s Jiřinou Šejbalovou v roli vypravěčky

20. listopad 2022

Mladý princ se má oženit. Otec mu v tmavé opuštěné věži ukáže tři obrazy ve zlatých rámech. Pod bělostnou záclonkou se na jednom z nich skrývá panna, do které se princ okamžitě zakouká. Pannu však vězní černokněžník v železném hradu ve vysoké věži. Princ se rozhodne zlomit zlá kouzla a pannu vysvobodit. Cestou potká tři podivné tovaryše Dlouhého, Širokého a Bystrozrakého, kteří jsou ochotní mu pomoci...

Osoby a obsazení: Jiřina Šejbalová (chůva), Karel Beníško (král), Michal Pavlata (princ), Milan Neděla (Široký), Jaroslav Kepka (Bystrozraký), Martin Štěpánek (dlouhý), Vladimír Šmeral (černokněžník), Hana Houbová, Gabriela Vránová a Stanislava Bartošová (panny)
Napsala: Věra Provazníková na motivy K. J. Erbena
Dramaturgie: Eva Košlerová
Hudba: Oldřich Flosman
Režie: Jan Berger
Natočeno: v roce 1972

Kupujte na Radioteka.cz

Hledáte audiopohádky na dobrou noc zdarma? Poslouchejte živě ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky anebo pak zdarma na jejím webu. Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo a pohádky zdarma on-line ještě týden po odvysílání. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly najdete v prodeji na CD nebo ke stažení v mp3 na webu Radioteka.cz. Další audioknihy zdarma najdete i jako podcast na portálu mujRozhlas.
autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související

Nejnovější hry a četba

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.