Karel Gott: Moje hvězdy. Poslední rozhovor na Dvojce

2. říjen 2019

Červencový jubilant v pořadu Dvojky vzpomíná na své velké hity a hudební vzory. Jak se mu podařilo získat práva na píseň Být stále mlád / Forever Young?

Forever Young je hit německého tria Alphaville z poloviny 80. let. Členové skupiny ze zásady nepovolují jiné jazykové verze než původní. „Já chtěl ale píseň nazpívat ke svým šedesátinám,“ svěřuje se Karel Gott na Dvojce v pořadu Moje hvězdy.

„Vyhledal jsem zpěváka a autora skladby Mariana Golda, jestli můžu píseň nazpívat německy. Neváhal ani chvilku a složil mi pár komplimentů. S písní Für immer jung to šlo nakonec tak rychle, že to nečekala ani gramofonová firma. V roce 1999 pak vznikla i česká verze Být stále mlád.“

Kdy vyjde zpěvákova autobiografická kniha? Jaká píseň mu hrála na svatbě? Poslechněte si v záznamu pořadu, kde Karel Gott komentuje písně takových osobností, jako jsou Tony Bennett, Johny Mathis, Julio Iglesias, Roy Orbison, Elvis Presley nebo The Beatles.

Spustit audio

Související

  • 80 nej Karla Gotta

    Čtrnáct ambasadorů vypracovalo seznam největších hitů Karla Gotta. Který z nich je ten nej? Pořadí a nejoblíbenější vybrali posluchači Dvojky ve webové anketě.

  • Den s Karlem Gottem. Tohle můžete slyšet jenom na Dvojce

    Největší hity, hodinový pořad, který zpěvák natočil speciálně pro posluchače Dvojky, i nová symfonická verze písničky Jdi za štěstím. Taková bude Gottova 80 na Dvojce.