Jů a Hele. Dobromyslní chlupáči slaví narozeniny

Taky se vám při vzpomínce na Jů a Hele vybaví hlas Jiřího Lábuse a Oty Jiráka, a známý pozdrav „Kamarádi, máme vás rádi?“ I když už dávno nejste děti? Další Příběhy z kalendáře můžete poslouchat online na webu Dvojky a v aplikaci mujRozhlas.

Úplně stejně se Jů a Hele vybaví i dnešním dětem. Jak je možné, že tahle dvojice zůstává neuvěřitelných 41 let stále stejná a pořád děti baví?

Jiří Lábus a Ota Jirák s postavičkami Jů a Hele

Víte, jak se Studio kamarád natáčí a s čím měli tvůrci za socialismu problém? To a mnoho dalšího se dozvíte, když se s námi vrátíte do dětství prostřednictvím Příběhů z kalendáře.

Další díl se bude věnovat 'dřevěným prkýnkám' na bílých svazích.

V Příbězích z kalendáře si každý všední den po 17. hodině připomínáme osobnosti, objevy a události v důležitých, ale i málo známých nebo zábavných souvislostech.

Jak můžete poslouchat? Živě, zpětně na mobilu i z počítače

Živě v rádiu na Dvojce, od pondělí do pátku po poledních zprávách. Příběhy z kalendáře můžete poslouchat i zpětně na internetu, všechny díly jsou jako podcast ke stažení. Podcast najdete na webu Dvojky nebo na audioportálu mujRozhlas, který si můžete nainstalovat i jako aplikaci.    

autoři: Jan Kovařík , Tereza Stýblová , Denisa Hrnčířová
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.