Jsem popíkář. Když je tam příměs jazzu, je to akorát, vysvětluje zpěvačka Dasha

22. prosinec 2022

„Neumím dělat jednu věc. Baví mě dělat všechno a mít to pestré. Jazz mě ale v poslední době pohltil i díky projektu, který jsme vytvořili s Epoque Quartetem,“ říká Dasha. Jak probíhá přímý přenos StarDance? Lákalo ji si v soutěži i zatančit? Uměla by to? Kdy a kde se Dasha potkala s Martinem Kumžákem? Jak dlouho spolupracují?

„S Epoque Quartetem jsme si splnili sen. Vždycky jsme měli jazzovější repertoár a jednoho dne jsem přišla s nápadem, abychom to natočili pod názvem Ellaboration, protože většinou saháme po písních Elly Fitzgerald. Letos jsme materiál natočili a máme z toho radost.“

„Jsem asi spíš popíkář. Ale když je tam příměs jazzu, funky či soulu, tak je to pro mě tak akorát,“ dodává Dasha, která je nedílnou součástí taneční soutěže StarDance spolu s hudebníkem Martinem Kumžákem.

Ten píše aranže pro všechny písně, které tam zazní. „Kluci se to naučí a my máme každý čtvrtek dvě hodiny na to, abychom si to zahráli. Takže ze čtvrtka se nám stala úplně šílená záležitost,“ popisuje dirigent a skladatel.

Související