Josef Laufer: Povídal si s Beatles a s Karlem Gottem měl úžasný vztah

4. leden 2020

Josef Laufer oslavil loni 80. narozeniny velkým koncertem. „Byl to tříhodinový koncert, nic se nemá šidit.“ Slavil tehdy i 60 let na scéně a rozhodně nehodlá přibrzdit.

Hraje divadlo, zpívá, chystá se opět režírovat a možná napíše další knihu. Když byl malý, vůbec prý netušil, že bude zpěvákem. Po tátovi chtěl být lékařem a v dětství dokonce knězem.

Pak se vyučil v Tesle ve Vrchlabí a začal zkoušet zpívat. „Nej pro mne byl Elvis Presley.“ Myslel si však, že bude hlavně hrát divadlo. „Ale jak by řekl pan Werich, ono mě to rychle vcuclo.“

Posezení s Beatles a kamarádství s Karlem

Začal hrát a zpívat v prvním jevištním muzikále Gentlemani, pak dostal smlouvu v Německu. „Vystupoval jsem ve spoustě zahraničních pořadů. Celý večer jsem dokonce proseděl s Beatles,“ vypočítává zpěvák, který má ale moc rád vzpomínku na Expo 67 v Montrealu.

„Zpíval jsem písničku Fever první polovinu, Karel Gott tehdy končil druhou půlku. Novináři odběhli už po první půlce pryč a napsali – fantastické vystoupení Karla Gotta. Karel za mnou tehdy přišel a říkal: Tak vidíš, oni vědí, o kom mají psát. S Karlem jsme měli úžasný vztah,” vzpomínal Josef Laufer.

Vášeň k doutníkům

A doutník? „Lidi si mysleli, že je to nějaká frajeřina. Mně to fakt chutnalo. Kouřil jsem je čtyřicet let a pak si řeklo tělo dost.“ A nej místo na světě? Doma. Taky jsem moc rád jezdil na Kubu, tam jsem se naučil ty doutníky. Před pěti lety jsem byl ve svém rodišti ve Francii. Je to krásné lázeňské místo. Nemocnice, kde jsem se narodil, je tam pořád. Tam bych mohl i dožít, je to totiž seniorský dům,“ vtipkoval Josef Laufer.

Spustit audio

Související