José Carreras předvánoční

30. listopad 2011

Legendární španělský operní pěvec José Carreras, proslulý díky jedinečné interpretaci děl Verdiho a Pucciniho, působení v hvězdné sestavě “Los Tres Tenores” a v neposlední řadě pro svůj obdivuhodný a vítězný boj s leukémií vystoupí 10. prosince v pražské O2 aréně. Doprovodí ho Symfonický orchestr Českého rozhlasu pod taktovkou Davida Giméneze.

Dále se představí sopranistka Mi-Hae Park, Kühnův dětský sbor a jako vzácný host zazpívá Karel Gott. Mj. zazní Cantique de Noel, I'll Be Home for Christmas, Ave Maria nebo Michnova "Chtíc, aby spal".

Za svůj život José Carreras ztvárnil více než 60 rolí na nejslavnějších operních scénách světa a po boku takových pěvkyň jako Montserrat Caballé, Birgit Nilsson, Viorica Cortez nebo Renata Scotto. Spolupracoval s neméně slavnými režiséry a dirigenty, z nichž připomeňme alespoň Herberta von Karajana, který měl na Carrerasovu kariéru zřejmě vůbec největší vliv.

Exkluzivní rozhovor s umělcem přinesl ve svém 47. čísle Týdeník Rozhlas. Úryvek z něj najdete na http://www.radioservis-as.cz/archiv11/47_11/index.htm

Spustit audio

CD SOČRu v e-shopu