Johnny Depp. Z neúspěšného rockera se stal hollywoodskou megastar

Odešel ze střední školy, aby se z něj v Los Angeles stala rocková hvězda, ale nevyšlo to. Napsal Jakub Šafránek. Další Příběhy z kalendáře můžete poslouchat online na webu Dvojky a v aplikaci mujRozhlas.

I když se nestal rockovou hvězdou, zahrál si na deskách takových hvězd, jako jsou Oasis, Aerosmith, Iggy Pop nebo Marilyn Manson. Je zakládajícím členem kapely Hollywood Vampires.

Vyhrál hned první casting

Nicolas Cage ho přemluvil, aby zkusil herectví a on vyhrál hned svůj první casting. Z neúspěšného rockera se stala nejlépe placená hollywoodská hvězda. Dlouhodobě spolupracuje s režisérem Timem Burtonem, se kterým je pojí i velmi blízké přátelství.

Je neodmyslitelně spjat s rolí kapitána Jacka Sparrowa z hollywoodské ságy Piráti z Karibiku. Johnny Depp, který byl adoptován indiány a je tak právoplatným členem komunity původních obyvatel Ameriky, oslaví 9. června své 58. narozeniny.

Další Příběhy z kalendáře představí zpěváka, který odmítal nálepku český Elvis.

V Příbězích z kalendáře si každý všední den po 12. hodině připomínáme osobnosti, objevy a události v důležitých, ale i málo známých nebo zábavných souvislostech.

Jak můžete poslouchat? Živě, zpětně na mobilu i z počítače

Živě v rádiu na Dvojce, od pondělí do pátku po poledních zprávách. Příběhy z kalendáře můžete poslouchat i zpětně na internetu, všechny díly jsou jako podcast ke stažení. Podcast najdete na webu Dvojky nebo na audioportálu mujRozhlas, který si můžete nainstalovat i jako aplikaci.    

Spustit audio

Související