John Cheever: Zabiju tě v Shady Hillu

10. květen 2020

Napínavý příběh o setkání muže (Luděk Munzar) s neznámou ženou (Jana Hlaváčová), která ho přichází zabít. Uvádíme jako připomínku práce režiséra Karla Weinlicha (†90). Poslouchejte do neděle 17. května 2020.

Osoby a obsazení: Blake (Luděk Munzar), Sára (Hana Maciuchová), Flóra (Barbara Kodetová), Anne (Hana Ševčíková), Luisa (Věra Slunéčková), žena (Jana Hlaváčová), Petr (Lukáš Hlavica), Clayton (Pavel Chalupa), Trace (Antonín Hardt), Wrightonová (Marie Marešová), sekretářka (Zuzana Davidová), úředník (Jan Řeřicha), hlídač (Václav Kotva), Toby (Jakub Dvořák), Henry (Andreas Christodoulou)
Napsala: Věra Mašková
Dramaturgie: Pavel Minks
Překlad: Eva Kondrysová
Režie: Karel Weinlich
Natočeno: v roce 1990

Veřejnost zastihla zpráva o odchodu rozhlasové legendy Karla Weinlicha. Režisér, jehož doménou se v Českém rozhlase staly pohádky, stál ovšem i za vznikem celé řady úspěšných rozhlasových her a seriálů pro dospělé posluchače.

Přes jejich žánrovou i obsahovou pestrost je spojuje režisérova rozhodná vůle dostát smyslu sdělení, citlivé vedení herců a přesvědčivý zvukový tvar. Nejinak je tomu v rozhlasové adaptaci povídky Johna Cheevra z 90. let.

Americký spisovatel John Cheever (1912–1982) vynikal schopností zachytit v drobných povídkách svět maloměsta a charaktery jeho obyvatel. Tato dovednost mu vynesla přízvisko „Čechov předměstí“.

Poslouchejte mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc ještě týden po odvysílání on-line zdarma na portálu mujRozhlas. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení na webu Radioteka.cz.

autoři: Karel Weinlich , Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související