Jiří Ondra: Fantom betonovýho smradu

21. duben 2019

Rozhlasový komiks z betonového hřiště. Hra o odvaze a strachu s Anitou Krausovou, Miroslavem Krobotem, Evou Salzmannovou a dalšími. Poslouchejte do neděle 28. dubna 2019.

Na betonovém hřišti je plácek na volejbal, pískoviště a bouda staré báby Demlové. Děti se tajemné správkyně areálu trochu bojí: vyšívá dečky s epitafy pro zemřelé psy, říká se o ní, že krade děti a zakopává je pod zem.

Vincentovi nedávno zmizeli dva kamarádi, s nimiž hrál volejbal. Rodiče sice tvrdí, že se odstěhovali za město, ale Vincentovi se to nezdá. Jednoho dne potká na hřišti Luisu, která se před pár dny přistěhovala do betonového smradu z vesnice a pořád kreslí komiksy.

Luisa se s Vincentem skamarádí a společně začnou bránit hřiště, které chce podnikatel Omelka přebudovat na parkoviště. Děti se kvůli tomu spojí i s bábou Demlovou, přestože mají strach.

Demlová pro ně nachystá zkoušku odvahy: musejí projít starým tunelem pod řekou, kde žijí potkani. A možná se v tomhle temném, vlhkém a nehostinném místě skrývá ještě něco horšího...

Účinkují: Anita Krausová, Václav Hoskovec, Miroslav Krobot, Eva Salzmannová, Jiří Štrébl, Mikuláš Převrátil, Libor Vacek, Stela Chmelová, Jitka Raková, Richard Fiala, Michal Dudek, Petr Pochop
Napsal: Jiří Ondra
Dramaturgie: Zuzana Vojtíšková
Hudba: Tomáš Alferi
Zvukový design: Ondřej Gášek
Zvuk: Jitka Kundrumová
Režie: Jiří Ondra
Premiéra: 22. 4. 2019

Poslouchejte mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc ještě týden po odvysílání on-line zdarma. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly může najít ke stažení na webu Radioteka.cz.

Spustit audio