Jiří Krampol: Slávek Šimek nesnášel prohry. V ničem. Byl vůdčí typ

6. březen 2020

V Ranní Dvojce se připomínaly nedožité 80. narozeniny Miloslava Šimka. Otázka, která musela padnout při návštěvě herce Jiřího Krampola, byla jasná: Jak to všechno začalo?

„Jednou se na mě byl Slávek Šimek podívat ve Viole, kde jsem četl takový životopis. Líbilo se mu, jak říkám, že pocházím z velmi chudé rodiny, tak mě pozval do pořadu Nezavěšujte, prosím, volá Semafor,“ vzpomíná Jiří Krampol na svého kamaráda a kolegu, který by se v sobotu 7. března dožil 80 let.

„Atmosféra se mi líbila, tak jsem Šimkovi nosil drobné dárky a požádal o angažmá. Zkusili jsme psát povídky, scénky a pak hry. Dařilo se a bylo to jedno z nejkrásnějších období mého života,“ svěřuje se moderátorovi Ranní Dvojky Daliboru Gondíkovi

Nesnášel prohry

Miloslav Šimek

Šimkova povaha se prý projevovala při společných tenisových duelech. „On hrál o kousek líp. On se tomu věnoval a nesnášel prohry. V ničem. Od něj jsem se naučil dotahovat věci do konce. Byl opravdu vůdčí typ a dělal to výborně,“ ujišťuje Krampol.

Oba milovali legraci. Šimek prý po Krampolovi vždycky chtěl, aby zdůrazňoval třídní rozdíl, který mezi nimi údajně panoval. A to konkrétně slovy:

„Zatímco Šimek vyrůstal v luxusní čtvrti na Hanspaulce, kde v přepychové vile si v prosluněném dětském pokoji hrál s drahými mechanickými hračkami, malý pohublý, smutný a podvyživený Jirka bloumal bez cíle po Žižkově a za sebou na kšandě tahal kastrol s pískem. A když si chtěl hrát, tak ho tatínek strčil do truhlíku, dal mu briketu a řekl: Tumáš zmetku, hraj si chvíli na horníka.“

Inspiroval ho humor Šimka a Grossmanna? Kdy a jak začala spolupráce s Luďkem Sobotou? V kolika letech spolu začali kamarádit? Pořád chodí do posilovny a cvičí? 

autoři: Dalibor Gondík , eh

Související