Jiří Hapala: Vlak do zázračna. Pohádkový výlet do světa, kde neplatí běžná pravidla

14. listopad 2021

Původní rozhlasová pohádka o vlakové holčičce Lále, nesmělém Tomíkovi a zázračném Léčihoji. S Matějem Převátilem, Miroslavem Krobotem nebo Miroslavem Táborským. 

Vlak, který jede do Nymburka, se najednou ocitne v egyptské Káhiře. A co víc: dostane se do podzemí na slepou kolej do míst, kde vyvěrá zázračná voda léčihoj hlídaná Strašbludou kousavou. 

Účinkují: Viktorie Hrachovcová, Matěj Převrátil, Helena Dvořáková, Jan Vondráček, Natálie Drabiščáková, Miroslav Krobot, Miroslav Táborský, Růžena Merunková, Tomáš Kobr, Richard Fiala, Marie Štípková, Dan Kranich, Pavol Smolárik, František Hnilička.
Napsal: Jiří Hapala
Dramaturgie: Zuzana Vojtíšková
Zvuk: Filip Skuhrovec
Hudba: Filip Skuhrovec
Režie: Martina Schlegelová a Filip Skuhrovec
Natočeno: 2006

Pro kouzelnou tekutinu, která je medicínou na všechno, se vypravil desetiletý Tomík, aby ochránil svou maminku před migrénou. Na nelehké cestě překoná sám sebe, dodá si odvahu a vykoná činy, o kterých se dosud bál třeba i jen snít.

A ještě ke všemu zjistí, že dokáže prospět i lidem kolem sebe. Třeba vlakové holčičce Lále, která za trest jezdí ve vagonu sem a tam a nemůže vystoupit. Je záhadnou postavou mimo náš svět, a tak o něm paradoxně ví mnohem víc než kdokoli jiný. I proto dokáže nezkušeného Tomíka vybídnout k prožití nejednoho dobrodružství.

Poslouchejte mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc ještě týden po odvysílání on-line zdarma na portálu mujRozhlas. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio