Jíme zdravě: klíčky, microgreens a jedlý plevel

S odbornicí na zdrvé stravování Veronikou Hájkovou si povídáme o tom, jak na jaře jíst a proč do jídelníčku zapojit klíčky, microgreens, jedlý plevel a bylinky.

Z jakých semínek jsou velmi chutné microgreens a jakým bychom se měli raději vyhnout? A jak využívat v kuchyni pampelišky? Poslechněte si celý rozhovor z přiloženého audiozáznamu.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.