Jídlo provází všechny důležité události života, zdůraznil Jiří Cočev, ředitel gastronomické školy a gymnázia
Proč jsou podle něho patrony gastronomie archandělé? Proč říká, že žáky na učilišti je třeba nejdříve uzdravit? Dá se kuchařina vyučovat online?
Co pro školu a její studenty znamená poctivost? Proč je u gastronomického personálu důležitá určitá uniformita? Umí ředitel gastronomické školy vařit? Moderuje Zbigniew Czendlik.
Související
-
David Mareček: Ředitelé škol by měli mít možnost učitele finančně motivovat
Školské odbory protestují proti rozhodnutí vlády o způsobu růstu platů pedagogů v příštím roce. Načasování a zdůvodnění stávky není šťastné, myslí si David Mareček.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.
Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu


Nebojte se klasiky!
Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?