Jehněčí maso po marocku s rajčatovým pyré a kari rýží

Připravte si doma klasiku marocké kuchyně.

Ingredience:

1 kg jehněčí / kuřecí
200 g sušených rajčat
30 g másla
3 cibule
1 lžička mletého koriandru
1/2 lžičky mletého zázvoru
3 lžíce rajčatového pyré
2 lžíce olivového oleje
2 lžičky mletého římského kmínu
1 svitek skořice
500 ml kuřecího vývaru
čerstvý koriandr
mletý pepř a sůl

Příprava:

1. Maso ze všech stran osolte a opepřete. V hrnci na rozehřátém oleji pak opečte, aby ze všech stran zezlátlo. Pak ho vyjměte a dejte stranou.

2. V hrnci rozehřejte máslo, přidejte na drobno nakrájenou cibuli a 5 minut je opékejte.

3. Vmíchejte mletý kmín, skořici, koriandr, zázvor a nechte 30 sekund restovat.

4. Vmíchejte rajčatové pyré, po pár minutách kuřecí vývar a sušená rajčata. Snižte teplotu a nechte 30 minut dusit.

5. Přidejte opečené maso a vařte 30 minut. Zatím si připravte rýži (na rozpáleném oleji orestujte propláchnutou a okapanou rýži, až zbělá, vmíchejte do ní kari, zalijte vodou, osolte, přikryjte pokličkou a vařte).

Pošlete nám svoje recepty na e-mailovou adresu rano@rozhlas.cz. Vybrané recepty odvysíláme vždy v pátek po 5:00.

autor: jkč
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.