Jehněčí maso po marocku s rajčatovým pyré a kari rýží
Připravte si doma klasiku marocké kuchyně.
Ingredience:
1 kg jehněčí / kuřecí
200 g sušených rajčat
30 g másla
3 cibule
1 lžička mletého koriandru
1/2 lžičky mletého zázvoru
3 lžíce rajčatového pyré
2 lžíce olivového oleje
2 lžičky mletého římského kmínu
1 svitek skořice
500 ml kuřecího vývaru
čerstvý koriandr
mletý pepř a sůl
Příprava:
1. Maso ze všech stran osolte a opepřete. V hrnci na rozehřátém oleji pak opečte, aby ze všech stran zezlátlo. Pak ho vyjměte a dejte stranou.
2. V hrnci rozehřejte máslo, přidejte na drobno nakrájenou cibuli a 5 minut je opékejte.
3. Vmíchejte mletý kmín, skořici, koriandr, zázvor a nechte 30 sekund restovat.
4. Vmíchejte rajčatové pyré, po pár minutách kuřecí vývar a sušená rajčata. Snižte teplotu a nechte 30 minut dusit.
5. Přidejte opečené maso a vařte 30 minut. Zatím si připravte rýži (na rozpáleném oleji orestujte propláchnutou a okapanou rýži, až zbělá, vmíchejte do ní kari, zalijte vodou, osolte, přikryjte pokličkou a vařte).
Pošlete nám svoje recepty na e-mailovou adresu rano@rozhlas.cz. Vybrané recepty odvysíláme vždy v pátek po 5:00.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.