Jehněčí hřbet na zázvoru
V Sobotní kuchařce se Světlanou Lavičkovou jsme vařili Jehněčí hřbet na zázvoru. Přinášíme recept...
Nasekané porce z jehněčího hřbetu mírně naklepeme, nařízneme blány, mírně osolíme/můžeme použít steakové koření/, potřeme olejem a dáme do chladu na jeden den odležet. Poté maso vložíme na rozpálený tuk, zprudka opečeme a odložíme opečené maso na talíř. Výpek zaprášíme hladkou moukou, přidáme máslo, zalijeme mlékem a necháme provařit, přecedíme šťávu, do které přidáme nastrouhaný, předem oloupaný čerstvý zázvor a vložíme opečené maso. Vše společně krátce povaříme, dochutíme dle potřeby solí a zjemníme smetanou.
Podáváme na předem vyhřátém talíři s:
- novými brambory s česnekem a máslem
/ postup přípravy: nové brambory ve slupce umyjeme a usušíme, nakrájíme na silnější plátky, pokládáme jednotlivě vedle sebe na vymaštěný plech, které necháme zprudka zapéct, do rozpuštěného másla přidáme utřený česnek, tímto potřeme brambory, které dopečeme při menší teplotě, nakonec osolíme a posypeme jemně nasekanou petržílkou/