To je život

8. leden 2014
To je život

Pořad je koncipován jako blok mluveného slova, jedné rozhlasové hry a mnoha písniček se zajímavými texty.

Pořad je strukturován do bohatého a dynamického tvaru, který vychází z osobitého a tvůrčího pojetí moderátora, básníka a textaře Františka Novotného. Právě on po letech přizval k rozhlasovému mikrofonu herce Luďka Munzara. Oba vystupují ve fiktivních Hovorech s Čapkem, které jsou inspirovány novinářským a literárním dílem Karla Čapka a které tvoří, spolu s dalšími příspěvky, osu první hodiny.

Nedílnou součástí pořadu To je život je rozhlasová hra: její uvedení ve druhé hodině vysílání je rámováno fiktivním dopisem Františka Novotného herecké osobnosti, která v uvedené rozhlasové inscenaci hraje zpravidla hlavní roli.
Proto má cyklus titulek Milý pane, milá paní… 1 dopis – 2 hry. Druhá hra s toutéž osobností je uvedena v následujícím, královéhradeckém vydání.
Uvedení rozhlasové hry s významnou českou hereckou osobností chápeme jako hold rozhlasovému interpretačnímu mistrovství mnoha generací českých umělců i jako připomínku bohatého archivu Českého rozhlasu.

Historie:
Pořad vysíláme od února 2011.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.