Je pro mě čím dál důležitější, s kým pracuju, připouští herec Jaroslav Plesl

15. květen 2023

„Byla to skvělá práce a senzační kolegové. Jsem rád, že ani takové lehce dokumentární hře nechybí humor,“ hodnotí herec natáčení rozhlasového seriálu Chyceni v éteru. Je podle něj dobré nechávat se překvapovat? Jaké má zkušenosti s moderováním? Vyhýbá se novým technologiím? Bylo herectví jeho velkým snem? Co se mu v životě splnilo? A je podle něj život spravedlivý?

U zrodu rozhlasu stáli inženýr Eduard Svoboda a novinář Miloš Čtrnáctý, kterého představuje právě Jaroslav Plesl. „Byli to průkopníci. Vyžadovalo to velký zápal a nadšení, protože šli proti větrným mlýnům, ale nakonec se jim to podařilo. Vzpomínám si, jak nás pan režisér lehce vedl ke stylizaci 20. let. Myslím, že to tam je a v tom mi to přijde zábavné. Pro mě to má pel lehkého až divadelního afektu, který mě moc baví a je to pro mě osvěžení.“

Jaroslav Plesl

„Jeden z dílů je o přímém přenosu a děly se tam strašné věci. Nevyšlo jim počasí, přišla bouřka, uprostřed vysílání tam vběhl pes, který začal štěkat. Pak se tam ještě schovaly nějaké děti a připomnělo mi to trochu okamžiky z natáčení,“ představuje herec třídílný seriál Chyceni v éteru, věnovaný prvnímu rozhlasovému vysílání.

Pro mě je čím dál důležitější nejen o čem ta práce je, ale také s kým. Když děláš skvělou věc, ale s lidmi, se kterými si nesedneš, tak to není úplně prima,“ dodává Jaroslav Plesl.

autoři: Tereza Kostková , eh

Související