Jaroslava Obermaierová potvrzuje svoji lásku k vaření. Prozradila recept na kotlety na houbách

1. březen 2021

Je známá svým kuchařským uměním, stejně jako svojí láskou ke sbírání hub. V Blízkých setkáních se podělila o svůj výborný a přitom jednoduchý recept. Všechny rozhovory z pořadu BLízká setkání můžete poslouchat na webu Dvojky nebo v aplikaci mujRozhlas.cz.

„Moji hosté mají rádi kotlety s houbami. Je to maďarský recept. Klasicky je okořeníš pepřem, solí, kmínem. Dusíš s trochou slaniny, cibule a paprikou. Přidáš houby, sušené nebo mražené. Pak tam natenko nakrájíš dobrou klobásu, ne moc tvrdou. Podusíš, a protože kalorií není nikdy dost, tak přidáš smetanu. Ráda tam i kápnu citron, aby to bylo lehce navinulé. K tomu se dá dát rýže nebo halušky. Je to docela rychlé a dobré jídlo,“ ujišťuje Jaroslava Obermaierová.

„Objevila jsem doma kuchařku receptů z roku 1958 a tam je napsané, že maďarská kuchyně je jedna z nejlepších a nejnezdravějších. Oni sice mají v jídlech hodně zelí, ale mají taky hodně slaniny, smetany a klobásy. A co si budeme povídat, to jsou samé dobré věci.“

Vašík

„Známe se rok a já mu říkám čivavo. Je plachý, nesmělý a tulivý. Je z chovatelské stanice, kde ho někdo neodebral. A já vždycky mívala psy,“ popisuje, jak přišla ke svému novému čtyřnohému kamarádovi.

"Strašně jsme do sebe zamilovaní! Syna dlouho nemohl přijmout. On nikoho nechce. Když k nám někdo přijde, tak se schová po gauč. Je bojácný, ale roztomilý a já bych bez něj nechtěla žít,“ usmívá se herečka.

Obklopuje se ráda mladými lidmi? Který režisér ji objevil? Kde dlouhá léta hrála? Má ráda dabing? Umí zpívat?

autoři: Adéla Gondíková , eh

Související