Jarní salát s bramborami, ředkvičkou a dýňovým semínkem
Jakub Kaloč si salát dává nejraději s pečivem. A navrch lžíci bílého jogurtu. Ale velmi dobře vám poslouží jako příloha k masu. Nejlépe kuřecí nebo krůtí.
Ingredience pro 4–6 osob:
1 kg brambor
500 g ředkviček
1 menší červenou cibuli
3 ks jarní cibulky
4 vejce
50 ml olivového oleje
100 g slunečnicových nebo dýňových semínek
citrón
kdo má rád libeček, tak trochu libečku (je dost aromatický, pozor ať vám nezkazí chuť)
malinko strouhaného muškátového květu
Příprava:
1. Brambory omyjete a uvaříte ve slupce. Můžete k nim klidně hodit i vajíčka. Skořápky také důkladně omyjte teplou vodou. Vejce uvaříte natvrdo a ještě teplé oloupete. Mezitím dovaříte brambory.
2. Ředkvičky, teplé brambory a vajíčka, nakrájíte na kostičky, přidáte červenou i jarní najemno nakrájenou cibulku.
3. Vše vložíte do ohřáté mísy, zalijete olivovým olejem, přidáte 2 rozetřené stroužky česneku, lžičku soli, šťávu z půlky nebo celého citrónu a promícháte.
4. Na pánvi nasucho opražíte slunečnicová semínka, vsypeme je do salátu a opatrně ještě jednou promícháte.
Pošlete nám svoje recepty na e-mailovou adresu rano@rozhlas.cz. Vybrané recepty odvysíláme vždy v pátek po 5:00.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.