Janek Rubeš: Z angličtiny jsem měl čtyřky, učitele nezajímalo, že se domluvím

26. březen 2018

„Kluk, co natáčí videa“ – Janek Rubeš v pořadu Kompot přiznal, že přesně tak by se nejraději popsal na Wikipedii. Zatím ale u jeho jména najdete samá seriózní povolání jako reportér, kameraman, dokumentarista nebo režisér. Z bohatého CV se dál nabízí třeba bavič nebo „ten, díky kterému už Kazma netočí za samolepky“. Jenže úspěšný a cenami ověnčený (dva miliony views měsíčně, tři Křišťálové lupy!) Janek by spíš dal přednost svému vydřenému titulu Bc.

Praha vs. prachy, anglický Honest Guide nebo Život v luxusu jsou pořady, které Janka Rubeše v posledních letech proslavily, ať už na platformách Seznam Zprávy, YouTube, nebo Stream.cz. Moderátoři Kompotu ale kutali hlouběji a vytáhli na Janka dvanáct let staré video formace Noisebrothers, Janek se tehdy infiltroval na akci Muž roku a v přestrojení za moderátora evropské MTV vedl rozhovory s celebritami v angličtině, nebo spíš v tzv. czenglish.

Nejbizarnější dvojicí byli soutěžící reality show VyVolení Pluto se svou neopakovatelnou rapovou flow (celá je k poslechu v audiozáznamu rozhovoru) a zpěvák z první řady SuperStar Standa Dolínek, který už tehdy chápal důležitost správných „labelů“. „Nejvíce mě rozčílili novináři, když o mně tvrdili, že jsem gay. Jsem totiž bisexuál,“ vysvětloval tehdy lámanou angličtinou a Šimon s Hankou ho zcela chápou. Nechápou ale vůbec svatbu „pansexuálního“ herce Nico Tortorelly a jeho lesbické manželky Bethany Meyers, se kterou je už jedenáct let v polyamorním vztahu. Nicméně gratulace!

Kromě natáčení a tvorby (i vážné) a toho, „co chystá dál“, se v Kompotu řešily Jankovy partnerky, ovšem pouze ty budoucí. Vysílání totiž několikrát vyrušily neznámé ženy procházející se kolem proskleného studia Radia Wave s kočárky. Šimon s Hankou se tak pokusili i o nestandardní seznamku a pozor – zjistili, že s kočárky Janek Rubeš problém nemá! #motherlover

Možná se totiž jednalo o turistky, které sledují Jankův Honest Guide nejen z České republiky, ale taky třeba po New Yorku. To z něj dělá svého druhu nejúspěšnější český internetový pořad s fanoušky po celém světě. „Nedávno mě oslovila cizinka v Praze na ulici a hrozně se divila, co tu dělám,“ vypráví v Kompotu svoje zážitky s mezinárodní slávou třicetiletý Janek a u otázky, „jak se můžeme všichni živit cestováním“, si i trochu zamentoruje.

Vinohradský speed dating sice nevyšel, ale co už brzy vyjde, je první kniha, na které se Janek podílí. Detaily uslyšíte v Kompotu! Zatím (a zdarma) si můžete najít jeho blog o cestování. Právě tady Janek píše o svém nejoblíbenějším (a Hanky vysněném) místě Panamě a vy máte tu čest být jedni z prvních, kdo si o jeho dobrodružstvích přečte. Na Jankův video průvodce Honest Guide se totiž kouká přes dva miliony lidí měsíčně, ale na tento web prý nechodí vůbec nikdo. Pojďme to změnit! #klikprojanka

Pomůže prezidentu Trumpovi vztah s pornoherečkou u voličů? Co si myslí Janek Rubeš? Šimon s Hankou mu také položili otázku, která pálí všechny (a hlavně Pluta): Kde se naučil mluvit tak dobře anglicky a co je to vlastně za přízvuk? Čte Bc. Janek Rubeš bulvár a odstěhuje se někdy z České republiky? Poslechněte si celý díl pořadu Kompot!

Janek Rubeš, Šimon Holý a Hana Biriczová
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.