Žluté mužátko. Úsměvná pohádka od Jana Wericha s hvězdným obsazením

21. květen 2023

Vtip, nadsázka, ironie a bezbřehá fantazie jdou ruku v ruce s příběhem o vysvobození princezny Amáty. Poslechněte si pohádku podle literární předlohy Jana Wericha s Tomášem Töpferem, Ivanem Trojanem, Bárou Hrzánovou a dalšími skvělými herci.

Podle literární předlohy Jana Wericha pro rozhlas napsala Helena Sýkorová.
Účinkují: Tomáš Töpfer, Jiří Ornest, Jiří Langmajer, Ivan Trojan, Ivan Gübel, Antonín Hardt, Barbora Hrzánová, Petr Pelzer, Jiří Klem a Lubomír Lipský
Dramaturgie: Eva Košlerová
Zvuk: Tomáš Gsöllhofer
Zvukové efekty: Petr Šplíchal
Hudba: Jaroslav Ježek a Petr Mandel
Režie: Karel Weinlich
Natočeno: 1997

Odvážný chlapík z Orientu Hadžid Abdal Hassan ben Kabbar Hárun Kafan ibn ben Hadži Faruk al Mosadek, řečený Háďa, se vždycky vyznal v pohádkách! Nakonec ale sám do jedné spadl. Vymyslel totiž podfuk neboli fintu čili habaďúru anebo taky šaškárnu na oklamání tatarské ostražitosti a utekl spolu s dalšími vojáky ze zajetí. Co se dělo pak? Kdy Háďa zjistí, že blahobytu nejde dosáhnout bez zásluhy, že nic není zadarmo? A jak vypadá takové žluté mužátko? Umí tohle stvoření mluvit? Jak se vaří šípková omáčka?

Další hry a četby a pohádky poslouchejte živě na Dvojce a po odvysílání ještě po dobu čtyř týdnů online – na webu dvojka.rozhlas.cz nebo v aplikaci mujRozhlas. Rozhlasové hry i audioknihy jsou k poslechu zdarma, není možné je stáhnout. Některé tituly najdete v prodeji na CD nebo ke stažení v mp3 na webu Radioteka.cz.

autoři: Tvůrčí skupina Drama a literatura , Jan Werich
Spustit audio

Související