Jan Rosák: Knír mám od roku 1976

7. duben 2020

Spolu s Ivanou a Alešem tentokrát byl ve studiu taky Ivanin pejsek, který bohužel zrovna trpěl nadýmáním. I v takto ztížené situaci se ale oběma zadrhávajícím moderátorům zdárně podařilo se telefonicky spojit s ikonou českých knírů a nestárnoucím elegánem Janem Rosákem.

První otázka na rozhlasového a televizního matadora byla jasná. Od kdy má knír?  Moderátor legendárního Videostopu prozradil, že knír jeho tvář zdobí již od roku 1976. Od té doby si ho prý oholil jen jednou a znovu by to už nikdy neudělal.

Ivana, která se prostě odmítá smířit s tím, že moderovat neumí, opět hujersky vyzvídala rady a tipy, jak se stát kvalitním moderátorem. „Pakliže člověk nechce být trapný, tak nesmí prosazovat sebe na úkor svého respondenta,“ poradil jí hlasatelský klasik a hned potom, co mu Ivana s Alešem skočili do řeči, dodal, že by taky moderátor neměl svým hostům skákat do řeči. Tady Ivaně začalo být jasné, že to se svým moderátorským přístupem asi moc daleko nedotáhne, ale jak se říká – co už.

Čtěte také

Český otec Fura se v telefonátu svěřil i s tím, že má rád křupavé pečivo a že rohlíky nikdy nezklamou. Nejradši má prý ale chleba. „Ten je takový celkově příjemnější, že asi,“ přizvukoval mu Aleš, protože jak došlo na jídlo, tak se konečně začal cítit trochu jistý v kramflecích.

Hudební okénko jsme dneska takzvaně vyletnili, protože počasí si to žádalo. Pustili jsme si legendární latinskoamerickou odrhovačku Lambada od uskupení Kaoma. Taneční hit z roku 1988 má v portugalštině podle Ivany text „šóra tusyfo kyjunčija soma fyšora“ a taky lehce slizký videoklip. Prostě ideální tropical vibez.

Co se stalo, když si Jan Rosák oholil knír? Kdo je Jan Rosák z Dubé? Co si nevezme s sebou do hrobu? A jakou zlou poznámku vytáhl Aleš na Ivanu ze své roušky dneska? To zjistíte, když si pustíte celý minirozhovor.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.