Opravená pohádka. Co když se pohádka úplně poplete? Dá se ještě zachránit?

1. říjen 2023

Když v nějakém království mají tři princezny na vdávání, pak v nějakém tom sousedním musí mít tři královské syny, kteří pomýšlejí na ženění. V okolních státech se princů nedostává a v tom zdejším jsou k mání jen tři synové sedminásobně trestaného loupežníka jménem Lumprásk. Navíc se královské holky vůbec vdávat nechtějí. Je spíš zajímají drobné žerty a legrácky, kterými každého nápadníka doběhnou. Ale co chudák hlavní hrdina, kterému tím kazí pověst odborníka na pohádky?

Napsal: Jan Jícha
Účinkují: David Novotný, Petr Nárožný, Eva Josefíková, Klára Sedláčková-Oltová, Lucie Polišenská, Miroslav Táborský, Martin Písařík, Viktor Dvořák, Vlastimil Zavřel, Marek Mikulášek a další
Dramaturgie: Václava Ledvinková
Hudba: Petr Mandel
Režie: Hana Kofránková
Natočeno: v roce 2011

Další hry, četby a pohádky poslouchejte živě na Dvojce a po odvysílání ještě po dobu čtyř týdnů online – na webu dvojka.rozhlas.cz nebo v aplikaci mujRozhlas. Rozhlasové hry i audioknihy jsou k poslechu zdarma, není možné je stáhnout. Některé tituly najdete v prodeji na CD nebo ke stažení v mp3 na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související

Nejnovější hry a četba

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.