Jaký střih je pro roušky nejlepší? Radí módní návrhářka Kovaříková

25. březen 2020

„V poslední době šiju jen roušky. Je to pro mě terapie,“ přiznává módní návrhářka Taťána Kovaříková v Blízkých setkáních. O materiál prý nemá nouzi.

„Já jsem sběratelka látek, takže jich mám zásobu. Semkly jsme se tři holky. Jedna šije, druhá stříhá a třetí kompletuje. Nanapadlo mě, že budu navrhovat roušky. Ale teď mám zavřený obchod, takže je to pro mě terapie.“

Jaký střih pro roušku je nejlepší?

„Udělala jsem střih a nakonec se nám osvědčila skládaná rouška. A ouška neděláme vázací, ale za uši.“ S Vendulou Pizingerovou z Nadačního fondu Kapka naděje si dokonce ušily roušky s flitry.

„Máme to vychytaný. Je podšitá bavlnou, takže se dá i vyvařit,“ vysvětuje módní návrhářka moderátorce Adéle Gondíkové. Stěžuje si ale, že situace kolem koronaviru negativně ovlivňuje chod její firmy, která slaví čtvrt století.

Jsem návrhář, ne manažer

„S firmou to teď není jednoduché. Nevím, co nás čeká. Ale to nejsem jen já. Máme v ateliéru omezený provoz a doděláváme zakázky. A teď jsme se rekvalifikovaly na výrobu roušek,“ říká. „Pořád se cítím víc návrhář než manažer. Navrhování mě baví.“

Kterou barvu má ona osobně nejraději? Jak se dívá na práci jiných návrhářů? Existují osvědčené rady jak na oblékání? Dají se její kolekce propojovat? A co nové trendy na léto?

autoři: Adéla Gondíková , eh
Spustit audio

Související