Jaký bude 48. ročník festivalu Porta?

27. červen 2014

Dalším hostem v sérii středečních návštěvníků Nočního proudu Miloše Skalky byl Jiří Vondráček. Hudební skladatel, producent, někdejší člen skupiny Marsyas, současný předseda Svazu autorů a interpretů a muž, který stojí za festivalem Porta. Další ročník tohoto legendárního hudebního setkání se už co nevidět odehraje v Lesním divadle v Řevnicích nedaleko Prahy.

Hudební festival Porta představí v Řevnicích už posedmé hvězdy folkové a countryové hudby. Letos půjde už o 48. ročník festivalu. V řevnickém Lesním divadle se ve dnech 27. - 29. června opět představí významné osobnosti zvoleného hudebního žánru.

Portovní klasiku nabídnou Jaroslav Samson Lenk, Hana a Petr Ulrychovi, Roman Horký s Kamelotem, Petr Kocman, Pavel Žalman Lohonka či Naďa Urbánková s Bokomarou.

Netradičními hosty v Hodině „H“ budou Václav Neckář s Bacily, Lenka Filipová s dcerou Lenny, Tereza Černochová a Radek Tomášek, kteří na závěr festivalu spolu s Petrem Kocmanem uctí památku nedávno zesnulého textaře Zdeňka Rytíře.

Letošní ročník Porty bude natáčet Český rozhlas Olomouc. Videa z Porty 2014, stejně jako záznamy z minulých ročníků, pak představí také nová televize Country No1.

autor: Miloš Skalka
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.