Jaké bude letošní Vyšehraní? Poslechněte si v Nočním proudu

28. květen 2015

Ve středu 27. května přivítal Miloš Skalka v Nočním proudu další z celoroční série svých studiových hostů. Tentokrát si povídal s Petrem Kadlčkem a Martinou Dimmerovou z tiskového servisu Vyšehraní o nadcházejícím ročníku, který se odehraje opět v památkově chráněných prostorách staroslavného Vyšehradu. 12. ročník Vyšehraní 2015 otevřel své brány 30. dubna, tedy na Čarodějnice, hlavní Vyšehraní pak odstartuje 10. června v režii bratří Ebenových a sester Havelkových, a potrvá do 21. června.

Doprovodný program Vyšehraní 2015 se rozjel už 30. dubna, opět tradičně Čarodějným karnevalem pro děti. Motto letošního ročníku - a současně podtitul festivalu - zní: Jak to zní po přízni. Jinými slovy, celý 12. ročník Vyšehraní se nese na vlně příbuzenského propojení interpretů, nebo spřízněného obsahu divadelních námětů. Není proto divu, že slavnostní zahájení hlavního programu Vyšehraní ve středu 10. června vezmou na svá bedra bratři Ebenové a sestry Havelkovy.

Během následujích dnů budou na festivalu vystupovat hudební rodiče se svými dětmi, sourozenci či manželské páry, v neděli 21. června, na Den otců, se bude křtít festivalové CD (kmotrem bude dlouholetý prezident festivalu Wabi Daněk) a na pódiu vystoupí Radim Hladík, Vladimír Mišík a Ivan Hlas, tedy zasloužilí otcové.

Čtěte také

Během hlavního programu Vyšehraní 2015 vystoupí - kromě už jmenovaných - mimo jiné Laco Deczi & Celula New York, Spirituál kvintet, Keks, Ganerace Rock, Yellow Sisters, Petra Černocká, Zora Jandová & Zdenek Merta, Bluegate, Tereza a Dan Švecovi, Leichtovi (Ilon, Míša, Bert a Kristýna), Pavlína Jíšová, Věra Martinová & Lenka Slavíková, Stráníci & Tomáš Berka, Prozatímní divadlo Františka Ringo Čecha, Peter Lipa Band, Štěpán a Matěj Rakovi, Vladivojna La Chia, Natálie Kocábová, Devítka, Wabi Daněk, Gloria, Ginerva, Jan a Filip Spálení, Strašlivka, Miki Ryvola, Mirek Kovářík, Blue Effect, E.T.C. s Vladimírem Mišíkem, Hašlerka, židovský orchestr Šarbilach či Petr Kadlček se skupinou Natural.

A právě Petr Kadlček přišel s Martinou Dimmerovou do Nočního proudu.

Čtěte také

autor: Miloš Skalka
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.