Jak se správně dělá káva? A z jejího pití pravý rituál? Mistrovský kurz baristky Lucie Sládkové

12. květen 2022

Životní cestu jí definitivně umocnila návštěva farem v Jižní Americe, kde poprvé ochutnala kávovou třešeň. „Zastavil se mi dech i vnímání světa,“ popisuje. Lucie Sládková se ve světě baristiky pohybuje už deset let a otevřením espresso baru s pražírnou v Českých Budějovicích si splnila životní sen. Ochutnejte život s vůní kávy, která není pouhým černým mokem, ale vzácným rituálem. Káva navíc spojuje lidi i kultury a správný barista má tak vřelý vztah hlavně i k lidem.

Lucie Sládková miluje kafe a hory. Když za studentských let chodívala do kaváren, ještě netušila, že této profesi jednou propadne a stane se z ní pílí a láskou ke kávě prvotřídní baristka. Tuto životní cestu jí definitivně umocnila návštěva farem v Jižní Americe, kde poprvé ochutnala kávovou třešeň.

„Zastavil se mi dech i vnímání světa. Jako když koukáte na romantický film, kde se muž se ženou chystají políbit a teď se scéna zastaví a oni jsou jenom pro sebe. Takto nějak jsem se cítila, když jsem ochutnala svou první kávovou třešeň. Zastavil se mi svět,“ popisuje Lucie svůj silný moment spojený s kávou.

Spustit audio

Související