Jak jedí celebrity

6. červenec 2001

Největší celebrity Karlovarského filmového festivalu bydlí v Grandhotelu Pupp. K nejlepší adrese - kterou Pupp bezesporu v Karlových Varech je - by mělo patřit i nejlepší jídlo. Jestli tomu tak skutečně je, to přímo v kuchyni Puppu u šéfkuchaře Jiřího Hrdého zjišťoval Jiří Hošek.

Je mezi mezinárodní filmový festival akce, na kterou se těšíte nebo se spíš těšíte až skončí?

"Abych řekl pravdu a byl upřímný, spousta kuchařů je ráda, když je ten festival za námi, protože je to náročné. Na druhou stranu potom vzpomínají, protože se setkali se spoustou zajímavých lidí, zažili spoustu zajímavých akcí, které děláme pro speciální hosty. Je tady šance vyřádit se i po té gastronomické stránce."

Jaké máte reakce na svou práci ze strany festivalových hostů?

"Vzhledem k tomu, že většinou se jedná o akce, kde kuchaři nabízejí své produkty přímo, takže ty reakce jsou hned. Nechci se chlubit, ale zatím byly reakce většinou pozitivní."

Hosté na festival přijíždějí ze všech částí světa, včetně kontinentů jako Afrika a Asie. Přizpůsobujete nějak speciálně jídelníček?

"Festivalový jídelníček je úplně jiný, Většinou pořadatel má nějaké téma akce a podle toho se vytváří speciální nabídka jídel. Tento rok máme jednu party buřtovou a jednu Caribic."

Měli v posledních letech hosté festivalu nějaká kuriózní přání?

"Já si nemyslím, že by měli nějaká speciální přání, protože jsme mezinárodní hotel a klientela ze světa sem přijíždí po celý rok. Jsme zvyklí na spoustu různorodých přání, spoustu hostů, kteří mají jiné požadavky a na tom festivalu se to moc neliší."

Jako prvotřídní hotel nejvyšší kategorie musíte vařit z těch nejlepších produktů. Odkud třeba získáváte takové věci jako dary moře?

"To je problém. Ta kvalita takových produktů je většinou dost špatná. Spolupracujeme s firmami, které vozí od moře chlazené věci. Je to prakticky objednávka splnitelná do 24 hodin."

Jaký je váš osobní vztah k filmům? Najdete si během festivalu čas zajít do kina?

"Bohužel takové štěstí nemám. Možná letos se mi podaří něco vidět, protože máme poprvé v Grandhotelu Pupp promítací sál, takže to mám hned za rohem. Tohle je můj šestý festival a ještě jsme ani jednou nenavštívil kino. Spíš si to vychutnávám během roku, kdy je tady trošku klid a je na to čas."

autoři: ark , Jiří Hošek
Spustit audio