Iva Pekárková: O nepraktičnosti penisů

10. leden 2023

Už je to pěkných pár měsíců, co jsme pro pana Dana nejdřív vybírali a pak instalovali zbrusu nový penis. Provázela jsem svého klienta až na práh operačního sálu a pak na něj čekala, až se probere z narkózy. Byla jsem z jeho nového penisu stejně nadšená jako on sám.

Pan Dano se narodil jako žena, ale s těžkou genderovou dysforií. Po dobrých pětatřiceti letech a mnohých protivenstvích se mu podařilo stát se mužem se vším všudy.

Čtěte také

Pan Dano má už čtyřicet let krásný vztah se svou manželkou. Vychovali společně děti. Na jeho touze stát se mužem „se vším všudy“ není vůbec nic frivolního. Prostě se toužil se svou manželkou, která je heterosexuální, po mnoha a mnoha letech klasicky pomilovat.

Operace, kterou pan Dano podstoupil, můžou přinést jisté komplikace. V téměř deseti procentech případů dojde k infekci. V dalších dvaceti procentech nové udělátko nefunguje, jak má. A tak jsme se teď znovu sešli na klinice, aby chirurg Mr. Collins mohl zkontrolovat, jestli je všechno v pořádku.

„Tak, pane Dano,“ ptal se lékař. „Funguje všechno, jak má?“

„No…“ řekl pan Dano rozpačitě. „Nevím, jak bych vám to řek…“

Čtěte také

„Máte bolesti?“

„No… to ne.“

„Problémy při sexu?“

„Ne, ne.“ Pan Dano se celý rozzářil. „Sex je naprosto v pořádku. Skvělý.“

„Potíže při močení?“

„Ne, ne.“

„Tak v čem je problém?“

„Víte, no…“

„Směl bych se na to podívat?“

Bimbá se? To je normální

Čtěte také

Chvíli se zpoza plenty v rohu ordinace ozývalo jen spokojené mručení lékaře. „Všechno vypadá moc pěkně… tohle nebolí? Ne? Výborně. Infekci nemáte… Řekl bych, že je všechno v pořádku.“

„No… je to nepohodlné,“ koktal pan Dano.

„Jak – nepohodlné?“

„No… je to celé takové velké. Ve slipech mě to někdy škrtí. Když si vezmu boxerky, visí mi ven a bimbá se. Bojím se, že to uvidí lidi. Prostě mi to přijde divné, no.“

Iva Pekárková

Doktorovi to zacukalo koutky, ale byl to profík. Nerozesmál se. „Pane Dano,“ řekl. „Máte nový penis. Tyhle věci skutečně překážejí v kalhotách. Tak to mají všichni muži. Jenže ti, co se s penisem už narodili, měli spoustu času si na něj zvyknout. Vy jste byl původně žena, a tak je to teď pro vás šok. Ano, penis se hodí jen k sexu a k močení ve stoje. Jinak je vlastně dost nepraktický.“

„Aha,“ řekl pan Dano a začervenal se.

Autorka je spisovatelka, žije v Londýně

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.