Ing. Alena Vitásková

6. březen 2015

Od dubna 2012 nepracuje v Českém rozhlase. Od tohoto data nejsou údaje v tomto profilu aktualizované.

předsedkyně Energetického regulačního úřadu

Narodila se ve znamení Střelce, má syna, sama pochází ze tří sourozenců.
Vystudovala VUT Brno, fakultu pozemního stavitelství.
Ve své profesní kariéře začínala jako řadový pracovník a postupně se vypracovala až do vrcholových managerských funkcí v oblasti energetiky. Zastávala funkci generální ředitelky a místopředsedkyně představenstva společnosti Severomoravská plynárenská, byla předsedkyní představenstva a generální ředitelkou akciové společnosti Transgas a RWE Transgas, působila jako předsedkyně představenstva v Pražské teplárenské, a. s. V roce 2011 byla vládou jmenována do funkce předsedkyně Energetického regulačního úřadu.
Za své mimořádné pracovní úspěchy získala třikrát čestný titul Pro Lady, který je udělován každoročně v rámci ankety Českých 100 nejlepších, kterou vyhlašuje Panevropská společnost pro kulturu, vzdělávání a vědecko - technickou spolupráci Comenius.
Patří mezi významné osobnosti hospodářské sféry ČR a za své vynikající manažerské schopnosti, využívání a rozvíjení moderních metod řízení firmy obdržela rovněž titul Manažerka roku 2002.
Věnuje se podpoře rozličných charitativních projektů a akcí z oblasti kultury, sportu a vzdělávání. Působila jako předsedkyně dozorčí rady Nadačního fondu manželů Livie a Václava Klausových a byla členkou správní rady mezinárodního hudebního festivalu Pražské jaro.
Ráda cestuje a hraje golf.

autor: Alena Vitásková
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.