I mág vypadne ze své role. Omeletky Haliny Pawlowské

22. leden 2022

Omeletky jsme dnes naplnili kouzly. Kouzlit se dá na pódiu, s penězi i se slovy. Jak prozradila Halina Pawlowská, prahne po tom, aby prožila kouzelné chvíle na kouzelných místech s kouzelnými lidmi.

Tatínek mé okouzlující kamarádky Oti byl lékař. Miloval les, a vodil nás o prázdninách v Krkonoších na opravdu kouzelné lesní mýtiny. Pamatuji se, že měl poměrně kuriózní metodu, jak svou malou dceru ochránit v lese před zmijemi. Zatímco všichni na ně do lesa brali hole a klacky, pan doktor tvrdil, že to je nehumánní.

Raději Oťu naučil hady zaklínat. Kdykoliv někde na zmiji narazili, Oťa začala vřeštět: „Hade, nelež tady, zalez zpátky mezi hady a chcípni tam hlady!“ Většinou zmije poslechla, zřejmě proto, že Oťa při tom dost dupala. Myslela si, že její otec je velký mág. Jednou ji zmije uštkla. Vynervovaný otec vypadl ze své kouzelnické role a zakvílel: „Jak by tě mohla slyšet?! Vždyť hadi nemají uši, jsou skoro úplně hluchý!“

Stokrát si pročešte vlasy a uvidíte partnera

Nedávno jsem na internetu narazila na kouzlo z jižních svahů Appalačských hor, které vám umožní zahlédnout budoucího partnera. Musíte ovšem postupovat přesně podle pokynů. V místnosti osvětlené jednou svíčkou si máte pročesávat vlasy. Po stém pročesání se zastavte a zamžourejte skrz závoj vlasů do zrcadla a tam prý určitě spatříte obraz svého budoucího partnera.

Pozor, appalačská tradice varuje, abyste tento rituál neprodlužovali až do úplného setmění, protože to se pak v zrcadle objeví obraz vašeho vlastního pohřbu.

Žena spotřebuje za život 3 kila rtěnky

Okouzlující touží být řada žen. Mimochodem, víte, že průměrná žena spotřebuje za život 3 kilogramy rtěnky? A že první, kdo si vášnivě zamiloval panenku Barbie, byli řidiči dálkových kamionů. Odpovídala představám o dokonalé ženě. Pak se přišlo na to, že kdyby byla panenka z masa a kostí, nemohla by vzhledem ke svým proporcím sama stát a dokonce ani lézt po čtyřech…!

Výzkum ukázal, že před třiceti lety vážily topmodelky o 8 kg méně než průměrné ženy, dnes váží o 23 kg méně! Taky stojí za zmínku, že největší sexsymbol všech dob Marylin Monroe se oblékala do velikosti 42.

Vašek Šanda v Omeletkách prozradí, který film si máme pustit, abychom se dozvěděli o kouzlech víc. Halina Pawlowská přečte povídku ‚A neboj se‘, a přidá recept na mrkvovou polévku se zázvorem.

Show Haliny Pawlowské Omeletky poslouchejte v premiéře ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky každou sobotu a neděli po 12. hodině. Každý díl najdete na stránce pořadu zdarma. Omeletky můžete poslouchat i v aplikaci mujRozhlas, kterou lze stáhnout do mobilu.  

Spustit audio

Související