O pořadu Hudební globus

Planeta plná hvězd.

Hudebně publicistický pořad o světové populární hudbě a jejích interpretech. Cesta kolem světa s hity v podání zpěváků a skupin z krajů a zemí blízkých i vzdálených.

Každý den se na planetě rodí hity, které mluví mnoha jazyky. Hudební globus se roztáčí a cesta kolem světa začíná. Představujeme ty nejzářivější hvězdy zpívající v různých světových jazycích.

Věděli jste, že Johnny Hallyday má přezdívku největší hvězda rokenrolu, kterou nikdo nezná? Že Julio a Enrico Iglesiasové, dohromady nazpívali hity celkem v 17 světových jazycích? Že jednou z největších hvězd Latinské Ameriky je zpěvák, který se narodil v Egyptě? V každém koutě světa mají vlastní hudební abecedu, se kterou chceme seznámit i posluchače Českého rozhlasu Dvojky.

Připravuje:
Patrick Fridrichovský (moderátor)

Historie:
Za nápadem k pořadu Hudební globus stála myšlenka představit posluchačům hudbu a interprety z různých jazykových oblastí. První scénář vznikl v roce 2010 a pravidelné vysílání odstartovalo v lednu 2011. Záznamy jednotlivých dílů můžete najít k on-line poslechu v iRadiu. Pořad velmi úspěšně navazuje na předchozí, obsahově příbuzný cyklus Hudební cestopis.

Tento pořad se již nevysílá

Další pořady

  • Hobby magazín

    Pořad pro všechny, kteří se neradi nudí.

  • Česká dvanáctka

    Hitparáda nových českých písniček populární hudby.

  • Kdo umí, ten umí

    Ne nadarmo se říká, že Češi mají zlaté české ručičky.

  • eRko

    Magazín o Českém rozhlase. Novinky z vysílání, zajímavosti ze zákulisí, rozhovory se zajímavými lidmi i soutěž o ceny. Moderuje Jan Kovařík.