Hudbu se ženou tvoříme, když děti spí. Proto nám písnička trvá rok, vtipkuje herec Ondřej Rychlý o novém albu Měsíční úžeh

16. říjen 2022

Po svých rodičích je skvělý kumštýř – hraje v divadle i před kamerou, skládá hudbu a také režíruje. V pořadu Až na dřeň se Ondřej Rychlý rozpovídal nejen o své hudební prvotině, která vychází právě v těchto dnech.

Se svou manželkou připravuje Ondřej Rychlý autorské album. Jmenovat se bude Měsíční úžeh. „Rozhodli jsme se, že ty naše křehké věci, které tvoříme, začneme pouštět do světa,“ říká hudebník, který chce každé dva měsíce vydat singl, jeden dokonce s animovaným videoklipem.

Naše písně musíte opravdu poslouchat. Není to jednoduchá hudba.

„My se vždycky snažíme vytvořit něco veselého, ale nakonec stejně vždycky skončíme u melancholie. Já nemám žádné ambice, chci jen pustit do světa hudbu, která tu po nás jednou zůstane.“

Album tvoří se svou ženou Terezou Rychlou (dříve Krippnerovou) ve chvílích, kdy děti usnou. „Díky tomu se už tolik nehádáme, umíme se na sebe naladit a jde nám to skvěle. Nicméně těch chvil není mnoho a jedna písnička tak vzniká třeba rok,“ vypráví Ondřej Rychlý se smíchem.

Herecké kořeny

Přestože má pár už dvě děti, svatbu měli teprve nedávno. „Máme oba rozvedené rodiny a svatba pro nás dlouho nebyla důležitá. Já osobně jsem k tomu dospěl až teď a jsem vlastně úplně v šoku z toho, jak je to hezký pocit. Po svatbě jsme se navíc trochu vrátili do romantické fáze vztahu.

Ondřej Rychlý vyrostl v herecké rodině a dodnes si to nemůže vynachválit. „Rodiče asi ani netuší, že jsem občas vylezl po představení na zhasnuté jeviště, klaněl jsem se a hrál jsem si na herce.

Jako dítě jsem byl hodně často v divadle a to prostředí mě fascinovalo.

Dnes Ondřej Rychlý kromě hraní také režíruje. „V jeden okamžik jsem potřeboval nebýt součástí hry, ale stát mimo a vidět výsledek. Režijní práce mě ohromně obohatila i jako herce.“

Jaké bylo režírovat vlastního tátu, herce Petra Rychlého? Dokáže si představit, že by se věnoval jen režírování a pověsil herectví na hřebík? A co ho dělá šťastným? Poslechněte si celý rozhovor. 

Související