Hradec Králové čeká velká kulturní událost. Divadlo bratří Formanů tady zahájí svou letní sezónu

5. květen 2018

Od  9. do 13. května 2018 budou mít milovníci kouzelného světa imaginace příležitost vidět jedinečné představení tohoto světově proslulého divadla s názvem DEADTOWN. Díky podpoře města Hradec Králové a Královéhradeckého kraje se právě východočeská metropole stane jednou ze zastávek úspěšného evropského turné Divadla bratří Formanů, kde je toto představení pravidelně beznadějně vyprodáno.

Představení mělo premiéru v březnu loňského roku v Paříži. Je to tak trochu western ze starého Divokého západu, ale „po formanovsku". Odvážní kovbojové a nespoutané ženy městečka Deadtown od pařížské premiéry už procestovali svět. Zavítali do Francie, Belgie, Itálie, Dánska, Španělska a v České republice hráli zatím jen jednou - loni v červnu v Praze.

První letošní štací Divadla bratří Formanů je tedy Hradec Králové. Po krátké zastávce v Čechách, kdy se bude Deadtown hrát ještě v Brně a v Plzni, pak pokračuje turné v Belgii, Španělsku, Itálii, Francii a Finsku.

Petr Forman přijal pozvání Romany Pacákové do odpoledního vysílání Českého rozhlasu Hradec Králové, aby vás na hradecká představení osobně pozval:

Pro hradecká představení bude postaven originální divadelní prostor v ulici Jana Koziny na sportovním hřišti za Divadlem DRAK. Petr a Matěj Formanovi si celé divadlo přivezou s sebou v několika kamionech. Svůj vlastní divadelní dřevěný stan o velikosti dvou vysokých domů budou několik dnů stavět a poté zase bourat.

Divadelní stavbu o půdorysu 30 x 16 m a výšce kolem 9 metrů navrhl Matěj Forman a její design přizpůsobil potřebám představení, takže se diváci i herci ocitnou v takovém velkém „saloonu". Kapacita hlediště je 250 míst.

Představení DEADTOWN Divadla bratří Formanů

Divadelní tým je 20ti členný, složený z francouzských a českých herců a muzikantů včetně Petra Formana, Marka Zelinky, Veroniky Švábové, Ivana Arsenjeva, Josefiny Voverkové, Vojty Švejdy, Daniely Voráčkové, Simony Babčákové a dalších.

V Hradci Králové se odehraje pět představení, čtyři večerní a v sobotu jedno odpolední.

Termíny a časy představení:
Středa 9. 5. 2018 začátek - 19:30 hodin
Čtvrtek 10. 5. 2018 začátek - 19:30 hodin
Sobota 12. 5. 2018 začátek - 14:30 hodin
Sobota 12. 5. 2018 začátek - 19:30 hodin
Neděle 13. 5. 2018 začátek - 19:30 hodin
Více o divadle i předprodeji vstupenek na www.duhovydomov.cz
Více o představení Deadtown na www.deadtown.cz

Představení DEADTOWN Divadla bratří Formanů
autoři: Milan Baják , jou
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.