Hrabě Drákula. Upíři jsou prý nesmrtelní. Bramu Stokerovi se ale podařilo vzkřísit starou legendu

6. červenec 2021

Román Dracula je dodnes nejproslulejším zpracováním upírské legendy do románové podoby. S vkusem, s ohledem na reálie a se znalostí vampyrismu autor oživil prastarý příběh.

Účinkují: Vladimír Dlouhý, Kamil Halbich, Jana Stryková, Jiří Dvořák, Zuzana Kajnarová, Ivan Trojan, Petr Pelzer, Luba Skořepová, Andrea Elsnerová, Klára Sedláčková-Oltová, Denisa Nová, Eva Kodešová, Ivan Řezáč, Martin Zahálka, Jitka Sedláčková a Kajetán Písařovic
Napsal: Bram Stoker
Napsala: Jitka Škápíková
Dramaturgie: Jiří Hubička
Překlad: Tomáš Korbař
Hudba: Petr Kofroň
Režie: Petr Mančal
Natočeno: 2010

Do prostředí viktoriánské Anglie umístil spisovatel příběh, v němž s tmou a zkázou zápolí obyčejní lidé, nuceni bojovat zbraněmi stejnými jako síla zla - symboly a prostředky čerpanými ze středověkých mýtů.

První díl třídílné rozhlasové hry, koncipované jako deníkové zápisky jednotlivých protagonistů, vás zavede do Transylvánie, kde právě pobývá realitní makléř Jonathan Harker, aby domluvil detaily koupě nového domu pro hraběte Drákulu v Londýně. 

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte živě ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky anebo ještě týden po odvysílání zdarma na jejím webu. Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc zdarma on-line. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení na webu Radioteka.cz. Další audioknihy zdarma najdete i jako podcast na portálu mujRozhlas.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio