Marie Rottrová: Přeju si zdraví a dobré hlasivky, abych ještě nějaké koncerty mohla udělat

13. listopad 2021

Zpěvačka Marie Rottrová slaví 80. narozeniny. Jak proběhnou oslavy? „Chystám rodinné setkání a pak to budu slavit s kapelou a přáteli.”

Co si Marie přeje? „Přeju si zdraví a dobré hlasivky, abych ještě nějaké koncerty mohla udělat.“ Nyní Marii vychází také LP. „Je to výtah z CD Lady Soul a jedna nová vánoční písnička Pozhasínej.“ Tu v pořadu, a v premiéře, můžete slyšet na Dvojce.

Jak to všechno začalo

V pořadu vzpomínala mj. na školní léta. „Začala jsem vystupovat se školní kapelou na gymnáziu v Bohumíně. Pak jsem se přihlásila do soutěže Hledáme nové talenty, postoupila do finále a skončila ze čtyř holek až jako čtvrtá. O těch třech děvčatech jsem už nikdy neslyšela, naopak já jsem začala nahrávat v rádiu a televizi,“ usmívá se.

Její kroky zpočátku vedly do spořitelny. „Protože mě nevzali na vysokou školu, byla jsem zaměstnaná ve spořitelně, kde jsme s děvčaty založily soubor a vystupovaly na večírcích spořitelny. Tam si mě všiml konferenciér Honza Apeltauer, pozval mě na zkoušku do kapely na Čaje o páté.“ Následovaly plesy, prodloužené taneční a další vystoupení.

Dnešek

Zpěvačka bydlí přes 30 let v Praze a přes 20 v Kolovratech. „Mám to tady ráda. Kolovraty žijí, mají vlastní společenský život. Dokonce zde vznikla spolupráce s dětským pěveckým sborem Coro Piccolo. Odehráli jsme několik let vánočních koncertů a společně natočili také CD, vánoční mši mého tatínka Vladimíra Rottera.“

A co dělá Marie dnes? „Zazpívám každý rok pár koncertů, baví mě velké prostory, zpívání venku, haly. Čekají mne předvánoční koncerty.“

Spustit audio

Související