Hokejoví Rytíři podpoří kladenské záchranáře, řidiče autobusů nebo prodavačky. Sehrají „virtuální zápas“

10. duben 2020

Vedení hokejového klubu Rytíři Kladno se rozhodlo, že pomůže těm, kteří jsou v první linii v boji s nákazou koronavirem a patří v těchto dnech a týdnech k nejvíce ohroženým. Fanouškům nabízí vstupenky na virtuální hokejový zápas a výtěžek věnuje například záchranářům, prodavačkám nebo řidičům autobusů.

Výtěžek prodeje půjde na Kladensko. „Fanoušci si mohou vybrat z pěti možností. Koupí vstupenky mohou pomoci buď pečovatelským domům pro seniory, integrovanému záchrannému systému Kladno, prodavačům v kladenském Kauflandu, řidičům ČSAD Kladno či zaměstnancům České pošty, kteří v Kladně pracují,“ vysvětluje tiskový mluvčí Rytířů Kladno Lukáš Jůdl.

Virtuální zápasy během karantény nejsou podle jeho slov žádnou novinkou, u Rytířů se ale jejich podstata přeci jen liší. „Jsme jedním z klubů, který výtěžek z prodeje vstupenek nepošle do vlastní kasy, ale pomůže díky němu ostatním. Lidé si navíc sami rozhodnou, komu svou vstupenkou pomohou,“ dodává Jůdl.

Cílem je vyprodat kladenský ČEZ stadion, tedy celkem 5 200 míst na tribunách a k tomu 50 VIP míst (sektor hosté nebude v prodeji). Cena za sezení je 150 korun, stání je za 100 korun a VIP za 1000 korun. Vstupenky šly do prodeje v pátek 10. dubna a jejich prodej bude ukončen o týden později, tedy v pátek 17. dubna v 18:00.

„Každý fanoušek, který si zakoupí vstupenku, bude moci vyhrát spoustu hodnotných cen,“ upozornil mluvčí. Kromě vstupenek a věcných cen bude k nejcennějším určitě patřit dres, podepsaný Jaromírem Jágrem.

autor: Soňa Jindrová | zdroj: Český rozhlas Region
Spustit audio