Hity z let 1998–2007

9. leden 2018

Největší anketa populární hudby. Rozhodněte o našem největším hitu!

HR 1998
Medvídek
(Oskar Petr/Robert Kodym)

Píseň skupiny Lucie, o které si mnoho posluchačů i hudebních dramaturgů v rádiích myslí, že je vánoční. S Vánocemi ale nemá moc společného.

HR 1999
Nebe
(Tomáš Vartecký/Filip Horáček)

Hit z třetího řadového alba zpěvačky Anny K. Ta se ve stejném roce stala teprve čtvrtou zpěvačkou v historii, která dostala cenu Akademie populární hudby.

HR 2000
Most přes minulost
(Ondřej Soukup/Gabriela Osvaldová)

Dodatečně dopsaná skladba pro muzikál Johanka z Arku. Hit do rádia. Vyhrál i anketu Hit roku, která se ten rok spouštěla.

HR 2001
Dlouhá noc
(Michal David/Hana Sorrosová)

Vítěz ankety Hit roku 2001, který v originále nazpívala Helena Vondráčková, si zdárně vede i v dalších jazykových mutacích.

HR 2002
Co bolí, to přebolí
(Miro Žbirka/Kamil Peteraj)

Více než 40 000 posluchačů a čtenářů vybíralo v anketě Hit roku z 30 nejhranějších písní všech českých rádií. Vyhrála tato.

HR 2003
Esemes
(L. Rana, M. Torento, N. Peloso, G. Giorgili/Gabriela Osvaldová) 

Český text k hitu zpěvačky Kariny Battis A sombra e a luz s módním slovem v titulu. Píseň z alba Jampadampa se stala hitem roku.

HR 2004
1970
(František Táborský/Pavel Grohman)

Generační hit, jemuž fandové říkají Husákovy děti, od skupiny, která se původně jmenovala Starý Hrady, později Starý hadry a nakonec Chinaski. Dostal cenu Anděl.

HR 2005
Tabáček
(František Táborský/Pavel Grohman)

Píseň z alba Music Bar, které se už den po uvedení na trh stalo platinovým (prodalo se 23 000 kusů). Singl Tabáček se za měsíc stal nejstahovanější melodií do mobilů.

HR 2006
Voda živá
(Michal Hrůza)

Hit historicky první vítězky reality show Česko hledá Superstar Anety Langerové. Unikátní vítězství v anketě Hit roku jak v roce 2005, tak v roce 2006.

HR 2007
Touha
(Daniel Landa)

Píseň z hudebního filmu Kvaska, který napsala a režírovala manželka jejího autora Miriam Landa. I díky úspěšné písni se z filmu stal divadelní muzikál Touha.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.