Historka z čítárny Miloslava Šimka a Jiřího Grossmanna a další skeče

7. prosinec 2019

Odvázaná hodina s Petrem Rychlým. Hitparáda scének a historek žhavě současných i nostalgicky archivních. Poslouchejte do soboty 14. prosince 2019.

V dnešním dílu uslyšíte:

  • K nim já si nelehnu.  Scénář Věra Nosková, režie Vít Vencl, účinkují Klára Sedláčková-Oltová, Petr Stach, Filip Rajmont.
  • Nové auto: Scénář Cyril Navrátil, režie Markéta Jahodová, hrají Otakar Brousek ml. a Simona Babčáková.
  • Terka. Scénář Jiří Jelínek, režie Vít Vencl, účinkují Hana Vrbová a Petr Stach.
  • Tlučhořovi č. 1106: Kompostér.
  • Vyprávění Heleny Růžičkové, Dalimila Klapky a Petra Jablonského z Toboganu nebo Historka z čítárny Miloslava Šimka a Jiřího Grossmanna.

Skeče a scénky Rychlé Dvojky uslyšíte živě od pondělí do čtvrtka vždy ve 13:45 anebo pak v sobotním hodinovém speciálu od 9:00.

autor: Petr Rychlý
Spustit audio

Nejnovější hry a četba

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.