Herečka Veronika Žilková a písničkář Jaroslav Hutka jsou Na větvi s Halinou

17. říjen 2017

Český rozhlas uvádí talkshow Haliny Pawlowské a jejích hostů Na větvi s Halinou v pondělí 16. října 2017 v přenosu ze sálu Romantika Spa Resortu Tree od Life (Strom života) v Lázních Bělohrad od 18 hodin. Jako hosty Halina přivítala populární herečku Veroniku Žilkovou a známého písničkáře Jaroslava Hutku. Těšíme se na vás u rozhlasového přijímače, nebo přímo v Lázních Bělohrad.

Herečka Veronika Žilková, provdaná Stropnická, je dcerou hudebníka a hudebního pedagoga profesora Václava Žilky. Je držitelkou ocenění Český lev za vedlejší roli v českém filmu Zapomenuté světlo z roku 1996.

Již od dětství byla členkou souboru Chorea Bohemica, po maturitě a absolutoriu DAMU působila v různých českých divadlech. Televizním divákům je známa ze svého účinkování v televizních seriálech, dále také se satiricko-humoristického pořadu Tele Tele, kde vystupovala společně s Richardem Genzerem, Michalem Suchánkem a Josefem Cardou.

Jedna z nejpopulárnějších českých hereček současnosti, Veronika Žilková, stála před filmovou kamerou poprvé v osmnácti letech, kdy se soubor Chorea Bohemica objevil ve filmu DÍVKA S MUŠLÍ (1980). Ještě jako adeptka herectví pak dostala velké příležitosti v několika filmech. Dceru hlavního hrdiny Evu ztvárnila ve smutné komedii SAMOROST (1983), známější je ale její hlavní role (po boku Jana Čenského) v komedii KDYŽ ROZVOD, TAK ROZVOD (1982).

Zajímavé možnosti jí pak přinesly životopisné filmy PUTOVÁNÍ JANA AMOSE (1983) nebo LEV S BÍLOU HŘÍVOU (1986), v nichž ztvárnila postavy dcer J. A. Komenského a Leoše Janáčka. Od druhého ročníku na DAMU vystupovala také na divadelním jevišti a v Činoherním klubu hrála v představení Rodina Tótů.

V polovině 90. let jí velkou a umělecky hodnotnou šanci poskytl znovu film - za svou kreaci umírající Marjánky v melodramatu ZAPOMENUTÉ SVĚTLO (1996) získala Českého lva. Na stejnou cenu byla pak znovu nominována za hlavní ženskou roli v zajímavě pojatém filmu OTESÁNEK (2000).

Před kamerou se Veronika Žilková stále objevuje hlavně v seriálech, a to jak na veřejnoprávní obrazovce, tak i v soukromých stanicích. Oproti dřívějším letům se ale dnes věnuje více divadlu.

V současnosti také vyučuje na Mezinárodni konzervatoři Praha.

Koncert Znovu 89 - Jaroslav Hutka

Folkový hudebník, skladatel a písničkář Jaroslav Hutka studoval na pražské uměleckoprůmyslové škole. Na konci šedesátých let začal vystupovat s Vladimírem Veitem. Později se svým vlastním hudebním programem, ve kterém mimo jiné popularizoval moravské lidové písničky. Získal si velké množství příznivců, několikrát byl vyhodnocen jako písničkář roku.

Je zakladatelem a členem folkového sdružení Šafrán. V roce 1977 se zúčastnil III. festivalu druhé kultury na Hrádečku Václava Havla u Trutnova. Stal se signatářem Charty 77.

Kvůli soustavné policejní šikaně (akce Asanace) opustil v říjnu 1978 Československo a žil v emigraci v Nizozemsku. Po pádu komunismu se 25. listopadu 1989 vrátil a stejného dne již zpíval na manifestaci Občanského fóra na Letenské pláni.

Dnes si vydává svou tvorbu sám. Vypaluje si CD na svém domácím počítači, sám si kreslí a tiskne obaly a sám je prodává nebo rozdává na svých koncertech. Svou edici pojmenoval „Samopal“ a dal si za úkol vydat veškerou svou tvorbu na CD.

Je členem čestného předsednictva občanského sdružení Společnost pro trvale udržitelný život a Čestné rady sdružení Děti Země.

Halina Pawlowská se podepisuje na stěnu v radiokavárně Českého rozhlasu Hradec Králové

V talkshow "Na větvi s Halinou" přivítá vždy Halina Pawlowská milé hosty. Součástí pořadu je také živý hudební doprovod.

Zažijte neopakovatelnou atmosféru přímo v sále spolu s námi. Těšíme se na vás u rozhlasového přijímače, nebo přímo v Lázních Bělohrad.

Spustit audio