Herečka Naďa Konvalinková a zpěvačka Helena Zeťová jsou Na větvi s Halinou

8. říjen 2018

Český rozhlas Hradec Králové uvádí talkshow Haliny Pawlowské a jejích hostů Na větvi s Halinou. Každé druhé pondělí v měsíci v přímém přenosu ze sálu Romantika Spa Resortu Tree od Life (Strom života) Lázní Bělohrad, vždy od 18. hodin. V pondělí 8. října byly hosty pořadu herečka Naďa Konvalinková a zpěvačka Helena Zeťová.

Herečka Naďa Konvalinková, vlastním jménem Naděžda Konvalinková, se k divadlu dostala poprvé při studiu na Gymnáziu Jana Nerudy v Hellichově ulici v Praze. Na lidové škole umění se pak připravovala na přijímací zkoušky na DAMU. Studovala v ročníku spolu Borisem Rösnerem, Evou Jakoubkovou a Lornou Vančurovou. K jejím profesorům na DAMU patřili např. Vlasta Fabianová, Václav Voska a František Salzer.

Po absolutoriu DAMU působila nejprve v Divadle J. K. Tyla v Plzni, poté přešla do Městských divadel pražských. Zpočátku hrála většinou mladé naivky a prosté dívky. Viz jedna z nejznámějších filmových rolí Nadi Konvalinkové, dívenka Květuška z filmu Adéla ještě nevečeřela.

Naďa Konvalinková v kuchyni

S přibývajícím věkem se postupně přehrála do polohy zralých žen a hodných i moudrých maminek.

V současnosti hostuje v pražských divadlech Kalich, Broadway, U Hasičů, Viola, U Valšů a v Branickém divadle.

V Českém rozhlasu spolumoderuje pořad Pochoutky. Naďa Konvalinková také namluvila několik večerníčků (např. Hajadla) a uplatňuje se také jako moderátorka dětských televizních pořadů. Patří též k úspěšným dabingovým herečkám.

Helena Zeťová prožila své dětství v Beskydech a jako správná horalka usoudila již v patnácti letech, že je zralá na osamostatnění a odchází z domova za svou životní láskou - muzikou.

Helena Zeťová

Svou kariéru odstartovala již v patnácti letech - do roku 1998 koncertovala s rockovou kapelou. Poté na španělském Lanzarote vystupovala s americkou skupinou.

V říjnu 2000 se poprvé potkala s Terezou Černochovou a Terezou Kerndlovou a od dubna 2001 vytvořily dívčí skupinu Black Milk, jejíž první album Modrej dým vyšlo v červnu 2002.

V témže roce získaly Českého slavíka v kategorii Objev roku.

V roce 2003 vydala kapela album Sedmkrát. V roce 2004 začaly v kapele rozpory a na jaře roku 2005 se zpěvačky rozhodly spolupráci ukončit.

V říjnu 2005 vydala Helena Zeťová svou první sólovou desku Ready To Roll a v témže roce obdržela titul Skokan roku v Českém slavíku.

V březnu 2008 vydala druhou desku Crossing Bridges. V roce 2011 nazpívala postavu „Dívka sen“ v prvním českém 3D filmu V peřině, kterou hraje Nikol Moravcová, takže Helenu v tomto muzikálu pouze slyšíme.

Halina Pawlowská se podepisuje na stěnu v radiokavárně Českého rozhlasu Hradec Králové

V talkshow "Na větvi s Halinou" přivítá vždy Halina Pawlowská dva hosty. Součástí pořadu bude také živý hudební doprovod.

Vstupenky je možné si zamluvit v recepci hotelu Tree od Life Lázní Bělohrad na telefonu 493 767 100.

Zažijte neopakovatelnou atmosféru přímo v sále spolu s námi. Těšíme se na vás u rozhlasového přijímače nebo přímo v Lázních Bělohrad.

Spustit audio