Herec, spisovatel, scenárista a producent Tomáš Magnusek o filmovém muzeu v Ratibořicích

12. únor 2016

V pátek 12. února 2016 po 10 hodině jsme přivítali v rozhlasovém radioklubu herce, spisovatele, scenáristu a filmového producenta Tomáše Magnuska. Hovořilo se nejen o filmovém muzeu, které v Ratibořicích zakládá.

Tomáš Magnusek vystudoval Evangelickou akademii v Náchodě a v roce 2004 začal pracovat ve školství. Je autorem publikací Ještě jsme tady... (2004), Stateční Češi (2007) a Pamětnice (2009). Od roku 2007 je členem české Obce spisovatelů. V únoru 2009 začal společně se svými přáteli a rodinou připravovat realizaci snímku Pamětnice. K Pamětnici napsal scénář a začal zajišťovat finanční prostředky pro natáčení tohoto snímku. V Pamětnici hraje jednou z hlavních rolích.

Dalším filmem byl Školní výlet, poetická komedie o cestě osmdesátiletých seniorů do lázní, která sebou nese celou řadu nevídaných překážek.

Natočil také snímek Bastardi, drama z prostředí speciálního školství s hvězdným obsazením.Tento film se dočkal dokonce už dvou pokračování a světlo světa tak spatřili také Bastardi 2 a 3.

Lada Klokočníková s producentem Tomášem Magnuskem v radioklubu Českého rozhlasu Hradec Králové
autor: KLO
Spustit audio