Herec Michal Novotný: Spousta lidí si myslí, že Partička je předem připravená. Opravdu není!

26. září 2024

Členem televizní Partičky je už několik let, za baviče se přesto nepovažuje. „Neberu to označení pejorativně, protože rozesmát lidi je jeden z nejtěžších hereckých oborů.“ Kdo ho učil na DAMU? Kdy a jak se dostal do Divadla na Vinohradech? Komu vymyslel přezdívku „herecká bonsaj“? Co prozradil o roli Ivana Jonáka v Devadesátkách? Bylo pro něj zlomové natáčení snímku Tobruk? A mají jeho děti herecké ambice?

Po odchodu z Divadla na Vinohradech dostal pozvánku do televizního pořadu Partička. „Za ty roky jsem se je naučil nerušit. Navzájem si v té čtyřce nasloucháme a přihráváme si. Partička není pro každého, ale pro herce je improvizace velmi osvobozující. Je to škola a průprava k nezaplacení i na klasickou činohru.“

„Dokázat, aby se lidi bavili, je velká dřina. Vypadá to kolikrát jako něco snadného, ale kolikrát to není pravda,“ směje se Michal Novotný.

Spousta lidí nevěří tomu, že Partička není předem připravená. A ona opravdu není! Dělám to sedm let a pořád mě to baví. Výzvy mě těší,“ uzavírá Michal Novotný v Radiocafé Vinohradská 12.

autoři: Michaela Maurerová , eh

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.