Uloupený princ. Pohádka na orientální téma o králi zlodějů, mladíkovi s dobrým srdcem a princezně

7. leden 2024

Mladý Ali má dlouhé prsty, chytrou hlavu a především dobré srdce. Slouží králi loupežníků Džafarovi, který se rozhodl vloupat se do kalifovy klenotnice a ukrást poklad. Jenže vojáci ho spatří a už zloděje honí. Na poslední chvíli Džafar předá svou zlodějskou živnost Alímu. Ten ale krást nechce, a tak zlato vrátí kalifovi. 

Proradný Džafar nezapře svou zlou povahu ani s hlavou na katově špalku. Aby se zachránil, zradí Aliho. Jak tenhle zamotaný příběh skončí a jakou roli v něm sehraje kalifova dcera, princezna Amara?

Pro rozhlas napsali: Helena Sýkorová a Milan Kolařík
Účinkují: Martin Velda, Jiří Samek, Tomáš Šolc, Jaroslav Konečný, Pavel Pípal, Naďa Konvalinková, Pavel Pavlovský, Jan Gross, Jiří Miegl, Ivan Gübel, Josef Nechutný, Radovan Lukavský
Dramaturgie: Eva Košlerová
Hudba: Tomáš Vránek
Režie: Karel Weinlich
Natočeno: 1980

Další hry, četby a pohádky poslouchejte živě na Dvojce a po odvysílání ještě po dobu čtyř týdnů online – na webu dvojka.rozhlas.cz nebo v aplikaci mujRozhlas. Rozhlasové hry i audioknihy jsou k poslechu zdarma, není možné je stáhnout. Některé tituly najdete v prodeji na CD nebo ke stažení v mp3 na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související