Helena Pudilová, kadeřnice

6. červen 2012

Ve středu vám poradně Tandemu radila kadeřnice Helena Pudilová z Jihlavy.

Petra
Dobrý den, poslouchala jsem vaše povídání o vlasech u moře. Já nevím, jestli jsem výjimka, ale mám pocit, že moje vlasy jsou díky mořské vodě vždycky lepší, kvalitnější, mají větší objem, hezky se vlní... Když přijedu domů a umyju si vlasy v naší vodě, je po zázraku... čím to může být?
Dobrý den Petro, ano, máte pravdu, kdo má vlnité vlasy chválí si pobyt u moře skoro vždy. Vlny lépe drží a mají objem. Pokud má ale dlouhovláska sušší vlasy, což vlnité dost často bývají, řeší pak problém se suchými konci a eventuelně vymytou barvou jako ostatní. Čím to může být? Určitě na to existuje nějaké vysvětlení ve složení mořské vody, já jako kadeřník vím, že minerály jsou ideální pro objem vlasů, počítám, že to může být tím. Na druhou stranu pro ty kteří řeší účesy bez objemu nebo nechtějí zvlnění jsou u moře docela nešťastní. Také z praxe vím, že tvrdost vody má negativní nebo pozitivní vliv jak na vlasy, však známe i tyto vlivy na praní prádla :-) Co poradit? Rozhodně doma to nikdy nebude jako u moře a vychytala bych nejlepší styling pro objem a strukturu vln, nejlépe co bude i fixovat vlasy(moře to umí) a šampon pro vlnité vlasy - vlny budou plnější. Potom...zkuste si mýt vlasy podle lunárního kalendáře...krásné vlasy přeje Helena

Michaela Třebíč
Chtěla bych se zeptat, jak je to s dětskými vlásky, také chránit? nebo tady stačí klobouček? Děkuji, Míša
Dobrý den Míšo, dětské vlasy je opravdu nejlépe chránit komplet kloboučkem. Když jsem viděla zase děti v poledne na pláži na přímém slunci a bez čepiček, nějak tomu nerozumím. Jinak jak jsem říkala, vlasy mají přirozenou schopnost se bránit UV, u dětí nejde o vymytí byrvy a tak namáčení a sušení několikrát denně není nic špatně. U holčiček s dlouhými vlásky bych péči do středů a konců vlasů klidně použila, hlavně proti třepení a aby se dobře rozčesávaly. Krásné vlasy přeje Helena :-)

Spustit audio