Hanka Švejnohová: Vždycky jsem se cítila silnější v kramflecích, když jsem otázky kladla já

21. srpen 2021

„Zvát si lidi podle svého výběru, poznávat, co umí, co dokázali, zjišťovat o nich všechno,“ vypočítává Hanka Švejnohová.

„Dřív to bylo daleko větší dobrodružství,“ dodává s tím, že místo kliknutí na internet člověk musel obvolat několik lidí, kteří by o pozvaném něco prozradili. A právě to všechno, včetně autorského i hereckého zapojení, ji na práci moderátorky stále fascinuje.

Okouzlující dáma se smyslem pro humor na sebe prozradila spoustu historek. Se smíchem vzpomínala i na to, jak coby studentka dělala průvodkyni na Macoše, a s lehkostí předvedla ukázky výkladu ve čtyřech jazycích. 

V jejím životě hrají roli náhody

Každé náhodné setkání do jejího života přineslo nějaké další. I když připouští, že náhody zřejmě neexistují. O svém životě dovede vyprávět s příjemnou dávkou sebeironie.

A jak si tahle okouzlující dáma udržuje nadhled a optimismus? „Já říkám, že jeden z nejtěžších bojů je s boj s vlastními myšlenkami. A musíš je naučit jít tím směrem, kterým chceš,“ říká Hanka Švejnohová a jedním dechem dodává: „Ne vždy se mi to daří.“

Proč si pro svůj pořad vybrala název Argentinský trakař? Vyhýbá se při psaní nějakým tématům? A jak se jí daří spojovat příjemné s užitečným?

Spustit audio